July over de charming chai thee

Beschrijving

Als je krijgt te horen dat je wat mag testen bij BioToday, wat zou jij dan kiezen? Mijn oog viel op de Charming Chai Tea. Want zeg nou zelf, hoe leuk is deze verpakking! En BioToday zou BioToday niet zijn als ze me weer eens wisten over te halen om een nieuw product te testen. Want die chai-drankjes zie je tegenwoordig steeds vaker langskomen en ik was eigenlijk wel heel benieuwd naar hoe dat zou smaken. Ideaal dus je dat je bij BioToday gewoon kant-en-klare theezakjes kunt kopen. Ja ja, ik weet dat je het ook zelf kan maken, maar zeg nou eerlijk, soms wil je toch gewoon even snel een grote kop thee zetten en op de bank kruipen met je favoriete serie?

Oké, terug naar de thee. Want wat is chai nou eigenlijk? Ik moest er ook even voor zoeken, maar Google wist mij te vertellen dat het een kruidige thee is die veel wordt gedronken in Aziatische landen. Blijkbaar hebben al deze kruiden ook nog eens allemaal gezondheidsvoordelen, maar ik was vooral benieuwd naar de smaak. Hopelijk is die net zo goed als de geur, want dan weet ik wel wat er de komende maanden op mijn bureau staat!

Toen ik het doosje uit het pakketje pakte, rook ik namelijk gelijk al een hele zoete, kruidige geur. En dat ook nog eens door het plastic heen, hé! Ik was een beetje vergeten wat ik uitgekozen had, dus dit was een leuke verrassing. Mijn interesse was gelijk weer gewekt hoor!

Op de verpakking stond dat ik het 7 minuten moest laten trekken, maar ongeduldig als ik ben, wilde ik het natuurlijk gelijk proberen. Ik kan er niet één specifieke smaak aan geven. Het voelt bij de eerste slok in ieder geval al alsof je je – en dat in september – waant in een periode van sneeuw, sinterklaas en kerst♥.  Het is een aparte combinatie tussen kaneel en speculaas en iets menthol-achtigs. Als je naar de ingrediënten kijkt klopt dat ook wel; kaneel, kardemom en gember zijn de belangrijkste smaakmakers. Verder zit er nog anijs, steranijs, kruidnagel, zwarte peper en natuurlijk aroma doorheen. Volgens mij is dit drankje door al deze kruiden ook ideaal als je verkouden bent!

Ik word ook gewoon helemaal vrolijk van deze verpakking. Heel handig is ook dat je een stukje karton eruit kunt drukken, zodat je makkelijk een nieuw zakje kunt pakken. Er zitten er trouwens 20 in, dus je kunt wel even vooruit!

Een ideaal drankje voor deze regenachtige dagen dus. Ik heb weer een leuk nieuw product ontdekt, thanks BioToday!


– BioToday lover LotsofJuul

Details
  • Smaak: zoet en kruidig, heel lekker!
  • Lekker bij: een stuk pure chocolade of een warme appel(taart)
  • Pluspunt: stevig zakje, dus geen losse kruiden door je theewater
  • Tip: gebruik het zakje meerdere keren, de kruidige smaak blijft aanwezig
  • Eindoordeel: ❤️❤️❤️❤️ 4/5