Kim over de lemon almond cookies

Beschrijving

Wanneer je zoals ik geen geraffineerde suikers eet is het moeilijk om lekkere koekjes te vinden. Vaak is het een onmogelijke zoektocht die ik halverwege opgeef of waarbij ik mijn zoete trek opzij zet en toch voor iets hartigs kies. Maar de koeken van BioToday maken het mogelijk om snel en gemakkelijk van een heerlijk crunchy tussendoortje te genieten. Ik was al bekend met een aantal van de andere smaken, maar de citroen amandelkoeken waren nog onbekend terrein. Mijn interesse was direct gewekt, want ik ben gek op noten en ik drink citroensap alsof het water is.

De koeken zijn knapperig, maar niet te hard, en brokkelen heerlijk in de mond na een hap. Ik vind deze smaak erg lekker omdat er een frisse ondertoon vrijkomt en je de amandel en citroen echt proeft. Omdat de koeken wat dikker zijn heb je aan 2 stuks al snel genoeg – hoewel een heel pak leeg eten je zeker wordt vergeven… want jammie! Maar ik doe liever iets langer met een verpakking zodat ik er meerdere dagen van kan genieten. Voorzichtig openmaken aan de bovenkant, daarna dichtrollen en met een clip sluiten is een aanrader, dan blijven de koeken vers.

Zelf heb ik wat creativiteit toegepast en een koek in kleine stukken gehakt om de grote kruimels vervolgens toe te voegen aan een yoghurt bowl met gebakken kaneelappeltjes, kokosrasp en kokos-maple pindakaas. En voor de flair (en eetplezier) heb ik er een extra koek ingestoken. Geloof me, dat is gegarandeerd smullen geblazen.

 

– BioToday lover Kim

Details
  • Smaak: Frisse ondertoon, duidelijke nootsmaak
  • Lekker met: Pindakaas erop of gedoopt in kruidenthee
  • Tips & Tricks Verkruimel een koek en voeg toe aan een kom yoghurt
  • Ideaal voor: Tussendoor of na het avondeten
  • Structuur: Knapperig, kruimelig
  • Eindoordeel: 💛💛💛💛💛 5/5